nyhed

Et godt besøg af Kammeradvokaten

En veloplagt Niels Banke gav de spørgelystne studerende indblik i livet ved Højesteret og EU-domstolen, og om de svære afvejninger i diskriminationssager. Se et par billeder fra gæsteforelæsningen her

Klik på billederne for at forstørre

Der blev taget noter, diskuteret og suget til sig i stor stil, da Niels Banke fra Kammeradvokaten holdt forelæsning om forskelsbehandling for de studerende i Ansættelsesret og Kollektiv Arbejdsret i Lille Juridisk auditorium.

Niels Banke har ført mange af de principielle diskriminationssager ved Højesteret, blandt andet på vegne af ligebehandlingsnævnet, så det var en kompetent og vidende underviser i salen. Han fortalte både om praktiske erfaringer fra EU-domstolen og Højesteret, og om de helt svære afvejninger om udviklingen indenfor ligebehandling og forskelsbehandling, samspillet mellem national ret og EU-ret, pligt til EU-konform fortolkning, og om grundlæggende rettigheder på arbejdspladsen.

Kammeradvokaten er som bekendt samarbejdspartner på det nyeste juridiske processpil, Hugo Sinzheimer Moot, hvor AU er vært for finalen i 2017.

https://www.facebook.com/KammeradvokatenKarriere/?fref=ts