nyhed

Morgenmøde 2. februar 2016

Hermed hovedpunkter fra seneste morgenmøde

www.colourbox.dk

Velkommen til nye kolleger

Tine bød velkommen til de nye på instituttet:

  • Mette Tønder, der skal understøtte studielederne og institutlederen.
  • Anne Sofie Højrup Pedersen, ny ph.d.-stipendiat. Projekttitel ”Beskatning af hybride selskaber. Malene og Karsten Engsig Sørensen som hovedvejleder hhv. bivejleder
  • Nina Simoni V. Pedersen, Christian Witting Christensen, Asger Lund-Sørensen og Cecilie Hansen, nye studerende udvalgt til Hugo Sinzheimer Moot Court Competition - et europæisk processpil med deltagelse fra 9 universiteter i EU. Med Kammeradvokaten som partner og coach skal de studerende konkurrere i ansættelses- og arbejdsretlige emner, med mundtlig finale i Amsterdam til juni.

Velkommen tilbage til Claus Rohde (vender tilbage fra landsretten som professor), til Bettina, der nu er tilbage på fuldt blus på instituttet, til Evelyn, der er tilbage efter barselsorlov, til Anne-Sofie Resen Steenstrup som har indleveret sin ph.d.-afhandling før jul og nu er ansat som videnskabelig assistent, til Kristin, der er ansat som postdoc ved Hanne’s Ydun-bevilling, og til Katerina, der er ansat som adjunkt/postdoc.

Og velkommen til Jørgen i den nye funktion som studieleder.

I januar 2016 har vi sagt farvel til Jacques og Amin, til Liselotte og Thomas (der begge har fået ansættelse på AAU) og til Marta (som er blevet adjunkt på KU).  Katrine er blevet ansat i Natur- og miljøklagenævnet.

Stort tillykke til Caroline som er blevet gift.

Akademisk Råd

Michael orienterede om valget til Akademisk Råd. Valgt fra Juridisk Institut er Palle og Michael, og Lasse og Birgitte er suppleanter. Endvidere orienterede han om Akademisk Råds sammensætning og opgaver samt om de kommende møder i rådet.

Møde aftagerpanel

Hanne orienterede fra mødet med aftagerpanelet for jura og aftagerpanelet for HA(jur.) og cand.merc.(jur.) d. 28. januar 2016. Dagsordenen var sendt ud med dagsordenen for morgenmødet.

Der var særligt to punkter, som gav anledning til en god diskussion. For det første pkt. 2 – kandidatkompetencer i fremtiden – hvor aftagerpanelerne viste stor interesse for et temamøde på instituttet med det fokus. Medlemmerne af aftagerpanelerne inviteres til at komme og give deres bud på, hvilke kompetencer vores kandidater skal have i fremtiden. Mødet afholdes sidst i maj, og alle instituttets ansatte inviteres også. Så snart datoen er på plads, kommer der mere information.

Det andet var punktet under pkt. 6 – orienteringspunkter – om rekruttering i fremtiden. Vores rekruttering udfordres af blandt andet geografiske og demografiske forhold, og det blev besluttet at tage punktet på dagsordenen til det næste møde i aftagerpanelerne i august.

Regeringspolitiske tiltag

Tine redegjorde for konsekvenser af regeringspolitiske tiltag: Faldet i de statslige forskningsmidler (33%’s reduktion fra 2015 til 2016); omprioriteringsbidraget på 2% (2016-2019) betyder at LAW får en indtægtsnedgang på 6,6 % i 2019; dimensioneringen, der rammer BCOM (og betyder at BCOM foruden omprioriteringsbidraget rammes af en yderligere reduktion i STÅ-indtægt); og fremdriftsbøden som er knyttet til målopfyldelsen på 4,7 måneders studietidsreduktion i 2019 sammenlignet med studietiden i 2011. Vi er udfordret på bachelorniveau hvor den gennemsnitlige studietid i 2015 var på 46 mdr. mod 38,6 i 2011 – en mulig forklaring herpå kan være oprydning.

Muligt samarbejde med Høgskolen, Sørøst Norge

Jørgen Albæk Jensen orienterede om et muligt samarbejde med Høgskolen i Sørøst Norge. Høgskolen udbyder bacheloruddannelser i jura og erhvervsjura/økonomi. Da man imidlertid ikke har fri adgang til kandidatuddannelser i Norge, er Høgskolen interesseret i, om deres bachelorer har mulighed for at tage kandidatuddannelser i Danmark. Hanne og Jørgen vil drøfte dette nærmere med Høgskolen på et møde i Norge i midten af marts.

Tiltrædelsesforelæsninger og stillingsopslag

Lars Henrik – 11. marts, kl. 14

Jørgen og Claus afholder tiltrædelsesforelæsninger i foråret

Og så også et stort tillykke til Kasper, der tiltræder et midlertidigt professorat i formueret.

Der bliver med andre ord mange fine forelæsninger og hyggelige stunder i foråret.

Stillingsopslag pt.

  • Lektoropslag i strafferet, i familie/arveret
  • Adjunktopslag i formueret
  • 2 professoropslag i erhvervsreguleringsret

Kommende opslag

  • Senere i 2016: lektoropslag i strafferet, formueret, i familie/arveret
  • Max Sørensen postdoc

Der er heldagsstartegimøde i ledelsesteamet den 26. februar, hvor plan for yderligere opslag vil blive drøftet.

BSS sommerfest

Der vil blive afholdt BSS sommerfest den 19. August 2016.

Institutseminar

Institutseminaret afholdes 23. August 2016 på Marselis Hotel.