nyhed

Deltagelse i Vis Moot gav det bedste resultat siden 2015

Vis Moot er med sine knap 400 deltagende universiteter et af verdens største processpil for jurastuderende. Juridisk Institut på Aarhus BSS har tradition for at deltage. Denne gang gik deltagelsen over al forventning.

Holdet, der repræsenterede Aarhus Universitet ved Vis Moot processpillet i Wien: Ahmad Chanchiri, August Peter Stage Olesen, Marius Sahlholdt Ramsbøl, Simon Nøhr, Maria Færge Pedersen, Marie Bilgrav Mathiasen, Cecilie Hørsted Christoffersen og Sandra Jytte Jeggesen og deres to rådgivere: Bjørn Jurjans Moosgaard og Sofie Emilie Andersen. Foto: privat

I den mundtlig konkurrence nåede de studerende til Round of 16, svarende til en delt niende plads ud af de næsten 400 hold fra 89 jurisdiktioner. Det er AU's bedste resultat siden 2015. 

I den skriftlige del af konkurrencen modtog de studerende en 'honourable mention' for bedste svarskrift. Dette indebar, at processkriften var i top 18. 

Foruden de gode resultater i Wien, deltog de i løbet af foråret i en række pre-moots (øveturneringer), hvor det blev til to 1. pladser ved Mannheim Swartling Pre Moot i Stockholm og ved Fordham Univeristy's Pre-Moot i New York, en 2. plads ved Prag Pre-Moot og en 3. plads ved Plesners Pre-Moot i København. 

Vis Moot hold 2022-23:
Ahmad Chanchiri, August Peter Stage Olesen, Marius Sahlholdt Ramsbøl, Simon Nøhr, Maria Færge Pedersen, Marie Bilgrav Mathiasen, Cecilie Hørsted Christoffersen og Sandra Jytte Jeggesen.

Udover de studerende deltog Kasper Steensgaard, Kristian Torp og Simon Terp fra Juridisk Institut. Advokatfirmaet Gorrissen Federspiel har fulgt og vejledt de studerende gennem hele forløbet og deltog også med to coaches ved konkurrencen i Wien, nemlig Bjørn Jurjans Moosgaard og Sofie Emilie Andersen.

Erfaring som ikke fås andre steder
”Det har været en helt fantastisk oplevelse, som har været definerende for min studietid. Deltagelsen i Vis Moot har udviklet mine faglige egenskaber i både tale og skrift som intet andet fag. Derudover har jeg fået nogle menneskelige egenskaber, som jeg ikke troede kunne læres på universitetet. Det har derudover også givet mig et bedre billede af, hvad jeg vil lave i mit fremtidige arbejdsliv”, fortæller August Peter Stage Olesen om sin deltagelse i Vis Moot og fortsætter: 

”Det bedste ved at deltage er helt sikkert at få så tæt et forhold til de andre dygtige og dedikere studerende. Efter så mange intense og hårde timer sammen føles det lidt som om, at man har været i krig sammen. Det hårdeste er selvfølgelig, at man skal smide så mange timer i Vis Moot og bliver nødt til at give afkald på nogle ting, som man også gerne vil.” 

Alligevel giver han uden at tøven Vis Moot sine varmeste anbefalinger. Vis Moot giver mulighed for fordybelse i nogle svære problemstillinger samt et enestående sammenhold med ens holdkammerater.

Konkurrencen Vis Moot: The Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot vedrører international voldgift og international køberet og afvikles både skriftligt og mundtligt. Efter syv måneders løbende arbejde med en fiktiv case, hvor man både skal udarbejde en stævning og svare på en stævning fra et andet hold, kulminerer det hele med den mundtlige fremlæggelse, som denne gang foregik i dagene fra den 1. til den 6. april.

”Vis Moot er en mulighed for at lære jura på en anden måde. Der er tale om et intenst forløb, der kræver en stor indsats. Til gengæld opleves et særligt fællesskab og en helt anden læringsmåde. Holdet vejledes gennem hele forløbet af erfarne vejledere”, fortæller professor Kim Sommer Jensen fra Juridisk Institut.

Der holdes informationsmøde om næste års deltagelse i Vis Moot torsdag den 27. april kl. 14.15 i Jeppe Vontillius auditoriet.