nyhed

Psykisk APV på Juridisk Institut – de vigtigste pointer

Ansatte ved Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences, Juridisk Institut finder deres arbejde yderst interessant. Instituttets medarbejdere har lyst til at engagere sig i deres arbejde og er kompetente. Men medarbejderne savner også mere anerkendelse for deres indsats og udtrykker et ønske om et bedre samarbejde om løsningen af opgaver.

Institutleder, professor Michael Steinicke, Juridisk Institut. Foto: Julia Rolsted Stacey, AU Kommunikation, BSS.

Resultater fra Aarhus Universitets store APV-undersøgelse i 2012 er nu klar, og det er tid til at kigge på, hvordan ansatte ved Juridisk Institut oplever deres arbejdsdag på instituttet. 81,1 procent af medarbejderne ved Juridisk Institut deltog i APV-undersøgelsen i efteråret 2012.

Stor interesse og engagement
- Helt overordnet er forskere og administrative ansatte ved Juridisk Institut meget tilfredse med deres arbejde. De finder det yderst interessant og føler, at de har de rette kompetencer til jobbet, forklarer institutleder og professor Michael Steinicke og fortsætter:

- De ansatte på instituttet har arbejdsopgaver, som de har lyst til at engagere sig i. Men de efterlyser også bedre samarbejde og større anerkendelse for deres arbejde.

Relationer til kollegaer
Ifølge APV-rapporten har forskere ved Juridisk Institut et godt samarbejde med det administrative personale på instituttet, og tre ud af fire medarbejdere på instituttet vurderer, at deres kollegaer er imødekommende.

Michael Steinicke fortæller, at hverdagen for en juridisk forsker indeholder mange forskelligartede og selvstændige opgaver. APV-undersøgelsen viser, at 27 procent af forskerne ofte eller næsten altid føler sig ensomme i hverdagen på arbejdspladsen.

- Det er selvfølgelig ikke en tilfredsstillende situation, siger Michael Steinicke og fortsætter:

- Jeg er meget opmærksom på problemet og ønsker sammen med mine ansatte at gøre noget ved det – og gerne meget snart.

APV-rapporten viser også, at fire ud af 10 medarbejdere savner mere frihed til at fremføre kritiske synspunkter.
?
Arbejdsbelastning
- Desværre oplever en stor del af personalet – og især de administrative medarbejdere – en meget stor arbejdsbelastning, fortæller Michael Steinicke og uddyber:

- Alle på instituttet har været igennem en lang og svær periode med flere forandringer. Alle medarbejdere er flyttet fysisk, og stort set alle har fået ny leder. Derudover er vi to institutter, der er lagt sammen. Vi er derfor stadig en fase, hvor vi skal lære hinandens faglighed endnu bedre at kende. Vi skal derudover samarbejde meget mere på tværs og danne forskergrupper samt vænne os til vores nye omgivelser.

- Det er mange forandringer på én gang, og jeg værdsætter medarbejdernes ærlighed i den grad, fastslår Michael Steinicke.

Et fælles projekt
Det er Michael Steinickes opfattelse, at instituttets arbejdsmiljø er et fælles projekt. Men det er hans opgave at gå foran.

- Det lokale samarbejdsudvalg vil nu tage diverse udfordringer op og herigennem styrke instituttets arbejdsmiljø, fortæller Michael Steinicke.

- Men vi er allerede længere i forandringsprocessen, end vi var i efteråret, hvor APV-spørgeskemaet blev udfyldt af medarbejderne. Det er en løbende proces. APV-undersøgelsen viser, hvad vi gør rigtig godt og mindre godt, og hvad vi skal prioritere at arbejde med fremover for at få et endnu bedre arbejdsmiljø, afslutter Michael Steinicke.

Kontaktoplysninger
Michael Steinicke
Institutleder, professor
micst@jura.au.dk
8716 5185